Kertausta lukijoilleni, mutta toivomuksenani sinulle olisi linkata tämä artikkeli asiasta kiinnostuneelle henkilölle tai taholle. Kiitos!
Seuraavassa siis lyhyesti, mitä jokaisen tulisi tietää työtapaturmien korvauskäsittelystä vakuutusyhtiössä. Vakavan työtapaturman johdosta työkykynsä ja terveytensä menettänyt uhri ei saa hänelle kuuluvia korvauksia. Tuttu tarina. Aivan sama onko kyse yhdestä tai tuhannesta tapauksesta. Kyse ei valitettavasti ole vain yhdestä vaan tuhansista tapauksista. Miten tämä on mahdollista? Virkamiesasemaan luetut vakuutusyhtiön moraalittomat korvauskäsittelijät ajavat edustamansa voittoa tavoittelevan pörssiyhtiön tarkoitusperiä heikommassa asemassa olevan kustannuksella. Ainut mahdollinen rangaistus vakuutusyhtiön tekemistä laittomuuksista on viivästyskorko.
Vakuutuslääkärit ja vakuutuslääketiede ovat tarkoituksellisesti luotu järjestelmään mukaan, kumoamaan hoitavien lääkärien diagnooseja ja kääntämään todetun syy-yhteyden, sekä vammamekanismin.
Työtapaturmakäsittely vakuutusyhtiötä vastaan ei nykyisellä lailla käräjille pääse. Käräjillä hoitavien lääkärien diagnoosin kieltänyt, vakuutusyhtiön lääkäri joutuisi antamaan diagnoosin vammautuneelle mikäli on eri mieltä hoitavien lääkärien diagnoosista. Mikä siis vammautunutta vaivaa ellei hoitavien lääkärien havaitsemat oireet? Tähänhän vakuutuslääkäri ei pysty, koska ei ole edes tavannut vammautunutta ja joutuisi kumoamaan hoitavien lääkärien diagnoosin tehden heistä ammattitaidottomia oman alansa töihin. Mikäli valehtelisi oikeudessa, niin siitähän seuraisi sanktio. Tai siis pitäisi seurata, mutta eihän se niin mene tässä oikeusvaltiossa. Mutta teoriassa kyllä.
Hoitavat lääkärit tekevät työnsä ammattietiikkansa mukaisesti ja auttavat vammautunutta kaikin mahdollisin keinoin. Eikä hoito lopu vakuutusyhtiön kielteiseen päätökseen, sillä se ei vammoja poista. Ilman lakisääteisiä korvauksia vammautunut jää yhteiskunnan elätettäväksi. Työssä sattuneessa työtapaturmassa hän on menettänyt työkykynsä, toimeentulonsa ja terveytensä. Vaikka työssä ei lain mukaan saa vammautua.
Työtapaturmavakuutus on työnantajalle pakollinen, korvauksien saaminen muka ei. Eihän tämä nyt näin voi jatkua. Järjestelmä tulee muuttaa. Muutoksen avain on totuuksien paljastuminen. Elämme 2020-lukua, jolloin ikävä kyllä totuuksien peittely ei enää onnistu. Korvaukset tulee ensisijaisesti hakea vamman aiheuttajalta oikeuden päätökseltä perustuen vahingonkorvauslakiin. Vakuutusyhtiönhän tulisi korvata vakuutuksen ottajalle. Nyt vammautunut tappelee vakuutusyhtiön kanssa vakuutuskorvauksista, vakuutuksesta, jonka on ottanut työnantaja omien korvauskustannuksiensa välttämiseksi. Miksi näin? Lisää vastauksia löytyy kirjoittamistani artikkeleista.
Miksi vakuutusyhtiöt ottavat valikoimiinsa tuotteen työtapaturmavakuutus, jonka varaan ei kannattavaa liiketoimintaa voi rakentaa? Kuinka työnantajalle määräytyvät vakuutusmaksut määräytyvät? Entä mikä vaikuttaa vakuutuksen hintaan? Kuka loppupeleissä maksaa työtapaturmakorvaukset, mikäli asia käsitellään oikeudenmukaisesti? Mm. näihin kysymyksiin löytyy sivuiltani vastaukset, joten mikäli aihe kiinnostaa, niin otathan blogini lukulistallesi.
-Toni