Vakuutusyhtiön toiminnan laillisuusvalvonta työtapaturma- ja ammattitautiasioissa

Yleinen laillisuusvalvonta kuuluu työtapaturma- ja ammattitautiasioissa eduskunnan oikeusasiamiehelle, Kantelu oikeusasiamiehelle oikeusasiamies.fi . Lisäksi vakuutusyhtiöitä valvoo Finanssivalvonta, Finanssivalvonta – www.finanssivalvonta.fi .

Työtapaturma-asioissa vakuutusyhtiön tulee noudattaa työtapaturma- ja ammattitautilakia, hallintolakia ja muita hallinnon yleislakeja. Mikäli olet tyytymätön muutoksenhakulautakunnan päätökseen voit valittaa asiasta Vakuutusoikeuteen. Mikäli epäilet asiassasi lain rikkomista koskien päätöksentekoprosessia, voit tehdä Vakuutusoikeudelle hakemuksen tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunnan antaman päätöksen poistamisesta ja asian uudelleen käsittelemisestä (TyTAL 246 §).

Omassa tapauksessani on siis selkeästi rikottu lakia niin vakuutusyhtiön kuin Tamlan osalta, jolloin voin hakea lainvoimaisen päätöksen poistamista. Minua ei oikeastaan kiinnosta asiassa mikään muu kuin se miten tästä voi muka selvitä ilman rangaistusta ja miten nämä kyseiset virkamiehet saavat jatkaa tehtävissään? Oman tapaukseni johdosta olen saanut selville, että vakuutusyhtiön sekä Tamlan virkamiesasemassa olevat työntekijät voivat yhteistuumin tehdä laittomuuksia joutumatta rikosoikeudelliseesn vastuuseen. Onko tämä toiminta systemaattista? On ainakin vakuutusyhtiön, Takon ja Tamlan osalta. Toki voin olla väärässä, mutta on se kumma homma ettei maasta löydy yhtäkään lakimiestä, joka sen minulle voisi kertoa. Keskustelin eduskunnan oikeusasiamiehen avustajan kanssa ja hän totesi, että kantelu voi joissain äärimmäisen harvinaisissa tapauksissa edetä syyttäjälle. Eduskunnan oikeusasiamies siis pääasiassa vain nuhtelee tai moittii näitä kyseisiä instansseja, mikäli hänen mielestä siihen on aihetta.

Mutta mikäli päättäisin vaatia päätöksen poistamista niin mitä sitten? Edelleenkään oli Vakuutusoikeuden päätös palauttaa asia vakuutusyhtiöön tai ei, se ei johda tehdyistä laittomuuksista rangaistuksiin. Mikäli asia palautuu laittomuutena, en tule asiassani uudelleen käsittelyssä voittamaan, sillä samat instanssit ja samat kaverukset päättävät uudelleen asiasta. Vien asiani petoksena käräjille vaatien rangaistusta ja vahingonkorvausta. Mikäli poliisi ei tutki ja ellei asia etene syyttäjälle tyydyn siihen. Julkaisen tutkintapyyntöni ja siihen saadun vastauksen ainakin täällä sivuillani, jolloin vakuutusyhtiön lakimiehen tulojen vääristelyä voidaan pitää hyväksyttävänä ja tällöin ei vakuutusyhtiön tarvitse maksaa kenellekään korvauksia vääristelemällä todellisia toteutuneita tuloja laskiessaan ansionmenetyskorvausta omaksi edukseen. Teen myös tutkintapyynnön vakuutusyhtiöstä todisteasiakirjojen lähettämättä jättämisestä ja Tamlasta heidän käsiteltyään asiani ilman valituksessani viittaamiani todisteita, joita vakuutusyhtiö ei toimittanut, vaatien rangaistusta. Vahingonkorvaushan tulee vakuutusyhtiön lakimieheltä, mikäli hänen tuomitaan rikoksesta. Tein myös ammattiliittoon oikeusapuhakemuksen ja odottelen sieltä päätöstä. Palaan petossyytteisiin ja oikeusavun päätökseen kunhan hommat etenee eli todennäköisesti lähiviikkoina.

Tällä viikolla YLEn otsikoihin nousi tapaus tämä tapaus Vakuutusyhtiön kantelu meni läpi: Etsivien salaa kuvaama Sofia Tuomi, 28, joutuu oikeuteen. Tähän otan kantaa seuraavassa postauksessani, sillä tämä nosti kyseisen uutisen kommentointikentän melkoiseen ajatustenvaihtoon ja mielestäni muutamiin asioihin on hyvä ottaa kantaa. Käyn läpi mm. asian etenimisprosessia, avoimia kysymyksiä, tarkoitusperiä ja ennen kaikkea mitä vakuutusyhtiön moraalittomat työntekijät voivat laittomasti tehdä, vaikka lainvoimainen lakisääteinen työtapaturmakorvaus on myönnetty. Joudut elämään päivä kerrallaan peläten koko lakisääteisen sosiaaliturvan menetystä, mikäli vain vakuutusyhtiön työntekijä niin päättää. Ja näin on tapahtunut monelle.

-Toni

Vakuutusyhtiön toiminnan laillisuusvalvonta työtapaturma- ja ammattitautiasioissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *