”Oletukseni on, ettei laittomasti tehtyä Tamlan päätöstä tulla poistamaan, vuosibonus asiaa ei muka ymmärretä eli Vakuutusoikeuden hyväksymänä vakuutusyhtiön ja Tamlan kanta pysyy. Toteutuneiden todellisten vuositulojen tarkastuksessa vakuutusyhtiön toimesta voidaan siis jatkossakin toteuttaa vakuutusyhtiön omaa kikkailua tai ”jyvittämistä” yhtiön edun ja tuloksen parantamiseksi. Verotietoja tai palkkatodistusta ei pidetä faktana minun tapauksessani, vaikka Vakuutusoikeus on aiemmissa ratkaisuissaan päättänyt ja ohjeistanut.” Oi että kuinka oikeassa olinkaan ennakoidessani Vakuutusoikeuden ratkaisua taannoisessa artikkelissani.
Molemmat päätökset olivat siis kannaltani täysin vääriä. Osaan vaatimuksistani ei vastattu ollenkaan ja niihin joihin vastattiin, keksittiin omituisia vakuutusyhtiön vääriä päätöksiä puoltavia ratkaisuja. Olen antanut palautetta sähköpostitse Vakuutusoikeudelle muutamin lisäkysymyksin ja näihin on luvattu kirjallisesti vastata. Tulen purkamaan päätökset tulevissa kirjoituksissani ja osoittamaan kuinka läpimätä ja korruptoitunut Vakuutusoikeus on.
Olen useasti maininnut, että tärkein syy valittaa Vakuutusoikeuteen oli saada omakohtaista kokemusta käsittelyn oikeellisuudesta. Valmistelijan ja ratkaisukokoonpanolle materiaalin esittävän esittelijän kanssa olen puhelimitse puhunut. Valmistelija ei vastannut, eikä kommentoinut yhtään mitään mihinkään. Esittelijä teki saman ja löi lopuksi luurin korvaani, kun esitin liian vaikeita kysymyksiä. Ainoastaan sanoi, että tee uusi valitus vakuutusyhtiön päätöksestä. Paloiko minulla tämän jälkeen kiinni? Voi olla. Kaverilla oli vissiin kiire kahville tai nostamaan vakuutusyhtiön maksamia lisäbonuksia minun kannaltani päin persettä tehdystä työstä. Hän ei vaivautunut tietenkään kertomaan näistä:

”Haettaessa muutosta vakuutusoikeuden päätökseen on soveltuvin osin noudatettava, mitä oikeudenkäymiskaaren 30 luvussa säädetään muutoksenhausta hovioikeuden ratkaisuun. Määräaika valitusluvan pyytämiseen ja valituksen tekemiseen on 60 päivää siitä päivästä, jona valittaja on saanut tiedon vakuutusoikeuden päätöksestä.” Laki oikeudenkäymiskaaren 21 ja 30 luvun muuttamisesta.
Laki oikeudenkäynnistä vakuutusoikeudessa
”20 §Päätöksen purkaminen
Korkein hallinto-oikeus voi purkaa vakuutusoikeuden päätöksen, jos asian käsittelyssä vakuutusoikeudessa on tapahtunut menettelyvirhe, joka on voinut olennaisesti vaikuttaa päätökseen. Päätöksen purkamiseen sovelletaan tällöin muutoin, mitä siitä säädetään oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetussa laissa. (5.7.2019/814)”
En edelleenkään väitä ymmärtäväni lakipykälistä mitään, mutta mielestäni Vakuutusoikeuden laittomaan päätökseen voi todellakin hakea muutosta. Ei muka valittamalla eli tarkoittaneen Korkeinpaan oikeuteen, mutta keinoja on. Vai väittääkö joku ettei lain mahdollistama vaatimus päätöksen purkamisesta tai poistosta ole muutos?
Molemmat valitukseni siis hylättiin. Molemmissa valituksissani käsittelyt olivat menneet väärin ja Vakuutusoikeus yritti keksiä muka päteviä perusteluja mm. Tamlan tehtyjen virheiden korjaamiseksi. Pääsette ne vielä lukemaan ja arvioimaan itse onko menetelty oikein.
Turpaan tuli odotetusti. Vituttaako minua? Tottakai. Yli 3 vuotta olen hukannut elämästäni tähän tämän hetkiseen valitusrumbaan. Tiedän olevani 100 % oikeassa. Tein kuitenkin virheen jo vuonna 2014 lähtiessäni hakemaan työnantajan ottamasta työtapaturmavakuutuksesta korvauksia, vaikka sen olisi tullut olla työnantajan tehtävä. Mikäli olisin tässä tuottamuksellisessa työtapaturmassa jo alunperin vaatinut kaikki vahingonkorvaukset vahingon aiheuttajalta, en olisi joutunut pakotetusti mm. opiskelemaan 3,5 vuotta digitaalista markkinointia silmävammaisena. En olisi joutunut tekemään päivääkään töitä joihin en enää kykenen ellen olisi halunnut. Vahingon aiheuttaja olisi joutunut korvaamaan kaiken aihettamansa vahingon 100 %, koska kyseessä kiistatta tuottamus. Vammaa ei parannetuksi saa ja se vain pahenee iän myötä. Miksi siis menin valitittamaan laittomasta vakuutusyhtiön päätöksestä 10 vuotta sitten Tamlaan ja miksi siellä voitin? Koska uskoin ”asiantuntijoita”, jotka väittivät valittamista minun tehtäväkseni. En vielä tiennyt tätä mitä nyt tiedän. Olisin välttänyt vakuutusyhtiölle arvomaailmansa myyneet vakuutuslääkärit ja muut vakuutusyhtiössä työskenetelevät moraalittomat työntekijänsä, välttänyt vuosia jatkuneen vittuilun ja kiusaamisen. Minun ei olisi tarvinnut tätä paskaa koskaan aloittaa. Koska tuottamus. Onko asia vanhentunut? Ei. Voin sen vieläkin tehdä eli vaatia saamatta jääneet ansionmenetykset vahingon aiheuttajalta. Miksi tapella enää, koska sama paska jatkuu niin kauan kuin elän. Miksi tapella, koska vääryydet sallitaan. Katsoin nyt valituspaskan loppuun ja siirrytään seuraavaan vaiheeseen, kohde vaihtuu. Oma valinta, mutta sitä saa mitä tilaa, kun palkkaa osaamattomia ihmisiä töihin. Heidän virheistään saattaapi maine kärsiä.
Luovutanko jo? En todellakaan. Vaatimus päätöksen poistosta on paras vaihtoehto. Valituksen takaraja 5 vuotta päätöksen antamisesta.Toinen vaihtoehto on valitus EU:n ihmisoikeustuomioistuimeen, koska kaikki valitusasteet Suomessa on käyty läpi.
Valitusaika Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen lyheni kuudesta kuukaudesta neljään kuukauteen 1. helmikuuta 2022 alkaen. Eli tässähän tulee kiire. Haluaisin suuresta mielenkiinnosta tämänkin periaatteessa kokea, sillä eihän tässä vakuutusyhtiöiden ja heidän omistamien ”puolueettomien” muutoksenhakuintanssien mielivallassa ole mitään järkeä. Toki lonkerot saattavat riittää Ranskaan asti eli tuskimpa valitusta edes käsitellään. Ongelmana on saada oikeuskäytäntöä muutetuksi lailliseksi ja nyt minä joutuisin asian mennessä käsittelyyn, hommaamaan oikeusavustajan ja korvaamaan asianajokulut. Oikeusturvavakuutusta en voi käyttää, koska kyse on työhön liittyvästä riidasta. Tämä siis torpattu. Ammattiliitot voisivat tämän hoitaa, mutta ei tule tapahtumaan, koska kytkökset. Yksittäiset jäsenen voi uhrata, ei korruptiolla toimivaa, muka voittoa tavoittelematonta satojen miljoonien omaisuuden omaavaa ammattiliiton tulevaisuutta. Eli maksanko muka omasta pussista saadakseni muutettua kaikkien ihmisoikeuksien kannalta muutoksen laittomasti toimiviin muutoselimiin. Hienosti on ihmisoikeudet pohjustettu tässäkin. Yksin omasta pussista valtiota ja EU:ta vastaan. Pitäkää paskanne, minulla on muitakin keinoja kuin tämä.
Se on varmaa, etten tule vakuutusyhtiön laittomista päätöksistä heidän oman leikkikenttänsä puljausinstansseihin koskaan enää valittamaan. Seuraavan kirjoitukseni aihe on hävityn vuosibonuskeissin Vakuutusoikeuden tekemän väärän päätöksen läpikäynti. Sen luettuanne ymmärrätte, että Vakuutusoikeus jopa keksii vakuutusyhtiön tekemälle väärän päätöksen laittomalle perustelulle uuden perustelun hylkyyn, joka on lain tulkinnan mukaan sekin väärä. Tästä laitoin postia jo vakuutusoikeudelle, vaikka tiedän ettei päätöstä voida sähköpostien lähettelyllä muuttaa. Tajuavatpahan itsekin kuinka idiooteilta neljän hengen lainoppinut ratkaisukokoonpano voi kuulostaa.
Edelleen muistutan tästä koko taistelun aloittajasta, kipinän antajasta eli vakuutusyhtiön korvauskäsittelijästä, sekä vakuutusyhtiön lakimiehestä. Mihin tämä heidän kuolemattomuus- ajatusmaailmansa nyt johtaa. Kannattiko vittuilla? Tulen laillisin keinon aiheuttamaan kyseiselle yhtiölle niin suuren mainehaitan, ettei ehkä heidän kannaltaan olisi 5000 € teoreettisia tulonlisäyksiä yrittää todellisiin toteutuneihin tuloihini lisätä. Olivatko heille maksetut omat bonukset tässä tärkeämpiä? Onko vakuutusyhtiössä niin ymmärtämätön johto, että luovat bonusjärjestelmän, joka saattaa ohjata tällaisiin virheisiin henkilökohtaisten etujen tavoittelusta johtuen? En tiedä, mutta sen tiedän, että kyseisessä vakuutusyhtiössä on jo paskat housuissa. Kiitos tälle kaksikolle. Koko vakuutusmaailma saa kiittää heitä. Tämähän on johtanut siis siihen, että olen viemässä julkisuuteen törkeyden huippua saman vakuutusyhtiön toimiessa päsmärinä. Mediasta on osoitettu valtavaa kiinnostusta, koska asian jo oltua julkisuudessa kansa vaatiin jatko-osaa. Voin sanoa, että kohta niin sanotusti lätisee. Saamme asian todellakin julkiseksi ja samoja vääryyksiä kokeneet jutun lukeneet huomaavat miten heitä on vakuutusyhtiöiden ja ”auttajien” mm. ammattiliittojen taholta kusetettu. Mikäli mitään ei kuulu niin asia sovitaan. Nyt ei todellakaan siltä näytä.
Luovuttaminen ei ole vaihtoehto.
Tiesitkö että, työtapaturma- ja ammattitautilaissa mainittu Tamla -> Vakuutusoikeus -> Korkein oikeus ei ole aina mahdollinen. ”Vakuutusoikeuden päätökseen, jos siinä on ratkaistu kysymys siitä, oikeuttaako vamma, sairaus tai kuolema tämän lain mukaiseen korvaukseen tai siitä, kenen on korvaus maksettava, saa hakea muutosta korkeimmalta oikeudelta valittamalla, jos korkein oikeus myöntää valitusluvan.” En saanut kummastakaan päätöksestä valituslupaa korkeinpaan oikeuteen. Miksi? Miksei vakuutusyhtiöiden ylläpitämän kombon Tako- Tamla- Vakuutusoikeus laittomista päätöksistä saa valittaa laittomuuksien osalta korkeinpaan oikeuteen? Vai kuka nyt päättää valitusoikeudesta Korkeinpaan oikeuteen? En tiedä. Mm. tätä kysyin Vakuutusoikeudelta sähköpostissani. Samoin pyysin ratkaisukokoonpanoihin osallistuneiden jäsenten ammattinimikkeet ja sidonnaisuudet. Mutta näihin palaamme todellakin. Kannattaa palata lukemaan blogiani, mikäli kiinnostaa kuulla totuuksia Vakuutusoikeuden toiminnasta ja syyt miksi sinne ei valituksia kannata lähettää.
-Toni